Шимунджа: “Утре е денят, в който трябва да покажем класа”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Клод Гонсалвеш и Каули Оливейра пропускат мача заради контузии

Наставникът на българския шампион Луодгорец – Анте Шимунджа, коментира без излишни емоции, че отборът му трябва да се адаптира бързо без напусналия Пиерос Сотириу, както и контузените Клод Гонсалвеш и Каули Оливейра в утрешната среща-реванш от третия предварителен кръг на Шампионската лига с Динамо (Загреб).

В първата среща Орлите отстъпиха у дома с 1:2.

“Мисля, че изиграхме много добри мачове откакто аз съм треньор на Лудогорец,” заяви той. “Срещу Динамо играхме добре срещу толкова добър отбор. Не бях доволен от резултата, в крайна сметка не трябва да се задоволяваме с това да играем добре, а от резултата.

“Пиерос Сотириу ще ни липсва, но това ще даде шанс да другите играчи да покажат защо са част от Лудогорец. Трябва да се адаптираме без Сотириу, но не се оплакваме. Утре е денят, в който трябва да покажем класата и качествата на другите ни играчи.

“Както знаете Клод Гонзалвеш е контузен, Каули Оливейра също, но всички останали са на линия. Смятам, че не сме единственият клуб, който има проблеми, търсим варианти да ги разрешим. Винаги всички трябва да са мотивирани да играят на най-високо ниво”, сподели треньорът на разградчани.

“Няма значение дали ми харесва или не. Нямаше как да избегнем тези трансфери и трябва да ги приемем”, сподели Шимунджа относно изходящите трансфери на Пиерос Сотириу, Алекс Сантана и Шакил Пинас.

“Динамо е голям клуб. Не е наша работа какво мислят те за нас. Ние уважаваме всички. Как те мислят е трудно за мен да кажа.  Познавам ги много добре. Манталитетът им, феновете как ги подкрепят. Това е добре за мен, че знам тези неща.

“Ако искаме да преминем в следващия кръг, трябва да победим, но това не означава, че трябва да вкараме в първата минута. Ще бъде дълъг мач, трябва да бъдем умни. Знаем на какво са способни техните фенове”