Сиера Леоне обърка плановете на Кот д’Ивоар с късен гол (ВИДЕО)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Крайният бранител на "слоновете" Серж Орие трябваше да довърши срещата като вратар заради контузия на Бадра Али Сангаре.

Един от фаворитите за спечелване на Купата на Африканските нации Кот д‘Ивоар допусна грешна стъпка по пътя към целта си, след като завърши наравно 2:2 с тима на Сиера Леоне.

Срещата бе белязана от попадение в последната минута след травма на стража на “слоновете”, което принуди бранителя на Виляреал – Серж Орие, да застане под рамката.

Кот д‘Ивоар получи правото да изпълнява 11-метров наказателен удар в 12-ата минута, но ударът на Франк Кесие бе париран от вратаря Мохамед Камара.

В 25-ата минута обаче “слоновете” излязоха напред в резултата, когато Вилфред Заха намери Себастиен Але, който се разписа.

Сиера Леоне отговори на предизвикателството в 55-а минута, когато Муса Ноа Камара с невероятен изстрел от границата на наказателното поле върна равенството на таблото.

Кот д’Ивоар отново поведе 10 минути по-късно, а този път точен бе Никола Пепе с хубав шут от средна дистанция.

Мачът между двата тима завърши по доста любопитен начин. Вратарят на “слоновете” Бадра Али Сангаре се спъна в лошия терен и прати кълбото в краката на Стивън Колкър, който пък го пусна към Алхай Камара, а той нямаше как да сбърка на празна врата. Впоследствие се оказа, че стражът е получил травма, а десният краен бранител Серж Орие застана под рамката, тъй като отборът нямаше право на повече смени.