Франция с пълен обрат над Кот Д’Ивоар в последните минути
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Петлите" победиха с 2:1 в контрола, изиграна на "Стад Велдром"

Световният шампион Франция победи с 2:1 Кот Д’Ивоар в контролна среща, изиграна на “Стад Велдром”.

Гостите успяха да открият първи резултата в 19-та минута, когато Николас Пепе направи отличен индивидуален пробив и успя да преодолее плонжа на Лука Ернандес преди да забие топката в близкия ъгъл на Лорис.


Само четири минути бяха нужни на Франция да изравни. Тео Ернандес стреля, но ударът му беше спасен. Топката обаче стигна отново до него и центрира към съотборника си в Милан – Оливие Жиру, който с глава беше безпощаден от близко разстояние.

След половин час игра Нкунку имаше отличен шанс да изведе тима си напред в резултата, но ударът му с глава мина над напречната греда.

В първите минути на второто полувреме Гислан Конан и Серж Орие можеха да вкарат втори гол за Кот Д’Ивоар, но Уго Лорис на два пъти беше на мястото си и спаси.

Франция също имаше отлични възможности да стигнат до пълен обрат, но Антоан Гризман беше спрян от Бадра Али Сангаре, а три минути преди края Жиру отново стреля силно с глава, но стражът на гостите отново беше непробиваем.

Така се стигна до третата минута на продължението, когато Матео Гендузи центрира от корнер и в наказателното поле Чуамени скочи най-високо, забивайки мощно с глава за 2:1.

За Франция предстои още една проверка срещу Южна Африка във вторник, а Кот Д’Ивоар ще се изправи срещу Англия.