Симон Антъни Иванов загуби от Джакопо Беретини
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Младият ни талант в тениса Симон Антъни Иванов отпадна още в първия кръг на турнира M15 Шарм Ел Шейх от ITF. Българинът отстъпи с 5:7, 4:6 на Джакопо Беретини (Италия), който е по-малък брат на Матео Беретини.

Симон Антъни поведе с 5:1 в първия сет, като проби подаването на 21-годишния италианец за 2:0 и за 4:1. Италианецът, който е в топ 500 в света, обаче спечели седем поредни гейма, като обърна първата част до 7:5 в своя полза и спечели първия гейм във втория сет.

В началото двамата си размениха пробиви, като Джакопо Беретини дръпна с 3:1, но веднага след това Иванов върнa и си взе подаването, за да изравни за 3:3. При 5:4 за Беретини мачът бе прекратен за втори път поради дъжда. След подновяването на играта българинът допусна нов пробив. При 40:40 той направи шестата си двойна грешка в мача, а след това отстъпи и с крайното 4:6. Беретини реализира 5 от общо 13 открили се възможности, докато Симон Антъни Иванов успя в три от пет.

Първият сервис също беше в полза на италианеца – 66 процента срещу 57, както и вкара 5 аса срещу само един на Симон Антъни Иванов. Миналата седмица Симон Антъни Иванов отпадна в друг турнир в Шарм Ел Шейх, отново в първия кръг.