Синът на Васил Божков се покри в Гърция
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Синът на скандалния Васил Божков – Антон Божков, чиято съпруга е щерката на екс кмета на София Стефан Софиянски – Ива Софиянска, предвидливо е побързал да се изнесе от България още в понеделник, тоест два дни по-рано от случката с претърсените офиси на скандалния бизнесмен, пише Lupa.bg.
Според запознати, той не е замесен по никакъв начин в бизнеса с хазарта на баща си, но все пак е намислил да се предпази, напускайки за всеки случай страната.
Припомняме, че Антон и Ива имат дъщеря и син, съответно на 6 и 3 години.

Днес в медиите собственика на Левски направи изявление, обявявайки, че съпругата му е арестувана и че той самият е силно притеснен за собствената си сигурност.
Междувременно, МВР продължава с претърсването на сградите, собственост на Васил Божков, като днес полицаите обискираха сградата на фондацията му „Тракия”, в която се намира безценната колекция от антични съкровища на бизнесмена, узаконена още преди 10 години и повече. Някои от най-ценните от тях дори бяха изложени в Брюксел през 2006 година, на видно място в сградата на Европейския съюз.

Припомняме, че обвиненията срещу Васил Божков са, че е ръководил организирана престъпна група, развивала дейност от 2014 г. насам – пране на пари, подкупи, изнудване, при което е ощетила хазната с  повече от 500 милиона лева.

След полицейската акция има повдигнати обвинения на 5 души, като от тях 4 се намират извън пределите на страната.

Ето и част от колекцията, оценявана на стойност 100-200 млн. евро:

Синът на Васил Божков се покри в Гърция 1

Синът на Васил Божков се покри в Гърция 2 Синът на Васил Божков се покри в Гърция 3

Синът на Васил Божков се покри в Гърция 4

Синът на Васил Божков се покри в Гърция 5

Синът на Васил Божков се покри в Гърция 6