google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ако акциите на Левски бъдат прехвърлени на баскетболния треньор Константин Папазов, той ще сформира екип от трима души – това са Наско Сираков, Даниел Боримиров и Георги Тодоров, информира вестник “Тема спорт”.

Наско Сираков – Вълка ще се завърне като спортно-технически директор на “сините”. Неговата роля ще бъде най-важна. За Сираков вече има няколко подобни престоя на “Герена”, а за негово завръщане се говори при всяка смяна на собствеността на клуба. Наско Сираков е един от малкото, които напълно подкрепят идеята Тити да придобие акциите на Левски.

Сираков и Папазов са водили разговори и с Боримиров и Тодоров. Легендата на българския футбол – Боримиров ще застане начело да детско юношеската школа на клуба. Той се ползва с огромно доверие от Сираков. В момента, тази роля се заема от Йончо Арсов, за който е известно, че получава 5 цифрена сума и много вероятно да бъде освободен.

Георги Тодоров ще заеме позицията на временен старши треньор. Тази роля не му е никак непозната. За последно той води Левски през миналия сезон, когато зае мястото на Георги Дерменджиев. Той е предпочитан, заради умението си да налага и развива млади играчи. С цел да се избегне фалит, бюджетът на Левски ще бъде доста свит и отборът ще залага основно на свои юноши за следващия сезон. Заплата на сегашния треньор – Петър Хубчев е твърде голяма и е непосилна за клуба при настоящата ситуация.

На този етап, това са само планове, който няма да се реализират, ако акциите на Левски не попаднат в ръцете на Константин Папазов.