Сираков: Стадионът е в плановете ми от получаването на акциите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Стигнем ли до подписване на договор за концесия, много по-лесно ще намерим инвеститори, с които да посторим нов стадион"

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков заяви, че ако бъде подписан договор за концесия на „Герена“, ще бъде много по-лесно да бъдат намерени инвеститори, с които да бъде построен нов стадион.

“Държавата не ни е дала стадиона на концесия. Това бе първата стъпка и Павел Колев го обясни изключително подробно. Въпреки това, използвам случая да благодаря лично на Бойко Борисов, който направи и невъзможното. Показа, че е съпричастен към съдбата на българския спорт. Жалко е, че ние не можем да му се отблагодарим така, както заслужава. Искам да призова институциите, които са под него, да бъдат също толкова експедитивни и да ни помогнат да стигнем до финалната права“, заяви босът на „сините“.

“Стадионът е в плановете ми още от получаването на акциите. Това е основното нещо, което ме вълнува. Да, борбата за оцеляване продължава, но ако искаме Левски да стъпи на съвсем друга основа, първото нещо е да намерим партньор и да имаме един европейски стадион. Без това няма как да се получи”, каза още Сираков пред медиите, след като постави цветя пред паметника на Васил Левски в центъра на София.

“Разбира се, че няма да има държавно финансиране. Ние сме частно дружество. Няма механизъм, по който държавата да отпусне финансиране. Топката е в нас. Стигнем ли до подписване на договор за концесия, много по-лесно ще намерим инвеститори, с които да посторим нов стадион”, допълва Сираков.