google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мощен чужд инвеститор може да направи нов стадион на "сините" и да погаси дълговете

Силният човек в Левски в момента – Наско Сираков, пусна така чаканото обръщение до привържениците на “сините” в официалния сайт на клуба. Той призна, че Левски няма да има трудности да завърши сезона, но също така разкри, че лицензът на отбора за следващия сезон е застрашен зарди големите задължения натрупани преди него.

Ето съобщението на Наско Сираков:

Скъпи привърженици на Левски,

В навечерието на един от най-светлите празници на християните – Великден, искам да Ви запозная с последните важни събития около любимия ни клуб. Преди около година, когато застанах начело на Левски благодарение на огромната Ваша подкрепа, имах няколко опции, за да успея да извадя клуба от най-тежкото състояние, в което беше изпаднал в своята вековна история.

Заварих го с дългове от над 30 млн. лв. и пред фалит. Основната ми задача бе да не позволя да се стигне дотам, както Ви обещах на първото си интервю като собственик. С днешна дата Левски няма проблем да завърши участието си в шампионата, но големият проблем от натрупаните стари задължения и неплащането им застрашава лиценза на отбора за следващата година. Няма да се спирам на неизплатените заплати на футболисти, треньори, администрация преди моето идване, както и към клубовете за покупка на футболисти и загубени дела във ФИФА. Няма да се спирам и на заплатите, които дължим в момента на сегашния отбор, треньори и администрация. Повечето неща са известни на нашата синя общност. Разбира се, ще използвам случая да благодаря на всички, които без пари не пестяха сили и сърце и играха, и работиха за любимия клуб. Благодаря Ви! Историята ще оцени направеното от Вас.

През изминалата година не спирахме да търсим спонсори и рекламодатели. В нито един момент не съм имал съмнение, предполагам така както и Вие, че ще намерим такива. За жалост към момента те са твърде недостатъчно за тежкото състояние на Левски и огромният проблем с нашия лиценз отново е на дневен ред. За мен, както и за Левски, най-добрият вариант беше да намерим стратегически инвеститор, който да поеме натрупаните през последните 10 г. огромни задължения, да инвестира в нов стадион, в ДЮШ и в отбор, който да върне Левски там, където му е мястото – и в България, и в Европа.

В момента съм в заключителни разговори с мощен чужд инвеститор, който е готов да вложи колкото е необходимо за направата на нов стадион, за изграждането на силен отбор и ДЮШ, и погасяване на дълговете. В много кратък срок след празниците ще запозная всички Вас с всички условия, които съм поставил, както и гаранциите за бъдещото на любимия ни Левски. Разбира се, ще искам Вашето съгласие, одобрение и подкрепа, за да сложа подписа си на финализиран договор. Левски не е мой, а е наш!

Желая на цялата левскарска общност обединение, вяра и силна любов в името на нашата светиня Левски! Бъдете здрави и светъл празник!

Ваш Наско Сираков

01.05.2021