Скалони: Лаутаро Мартинес трябва да спечели Златната топка
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Капитанът на Интер спечели Серия А и Копа Америка през изминалата кампания

Селекционерът на Аржентина Лионел Скалони заяви, че капитанът на Интер Лаутаро Мартинес трябва да бъде основен претендент за спечелването на Златната топка тази година.

През последните сезони наградата беше доминирана от съперничеството между Кристиано Роналдо и Лионел Меси, но вече постепенното им слизане от голямата сцена отваря битката за останалите футболисти по света.

Сред претендентите за наградата се споменават имена като Джуд Белингам, който направи сензационен старт на кариерата си в Реал Мадрид, както и неговият съотборник Винисиус, въпреки че имаше трудности в Копа Америка. Родри и Дани Карвахал също влязоха в битката за отличието след триумфа си с Испания на Евро 2024.

Въпреки това, Скалони твърдо вярва, че Мартинес заслужава най-много наградата, особено след като изведе Аржентина до защита на титлата в Копа Америка.

„Лаутаро имаше изключителна година“, заяви Скалони на пресконференцията преди квалификацията за Световното първенство срещу Боливия. „Той отбеляза победния гол във финала на Копа Америка и беше голмайстор на турнира. Заслужава Златната топка повече от всеки друг. Аз го оценявам високо и се надявам да я спечели. Ако не сега, съм сигурен, че ще го направи в бъдеще.“

27-годишният Мартинес не само изведе Аржентина до нов успех, но също така поведе Интер към титлата в Серия А, като стана голмайстор в лигата и спечели наградата за MVP на сезона.