Скандал за пари между Байерн и Алаба в преговорите за нов договор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Дейвид Алаба е един от ключовите играчи на Байерн Мюнхен в последните години и е със значима роля за успехите на клуба. Двете страни започнаха преговори за нов договор, но разговорите са прекратени заради скандал за пари, съобщи Bild.

Разговори на висок тон са белязали последната среща между агента на футболиста Пини Захави и спортния директор на баварците Хасан Салихамиджич. Австрийският национал желае увеличение на заплатата до 20 млн. евро, което би било най-високата в тима. Салихамиджич обаче без да се замисли не приел това желание, като вербално нападнал мениджъра с думите, че не осъзнава света, в който живее.

Договорът на Алаба обаче изтича след 11 месеца, а агентът на играча заплашил, че клиентът му ще си тръгне със свободен трансфер, което никак не се харесало на Байерн. Капитанът на шампиона на Бундеслигата – Мануел Нойер, също настояваше да взима по 20 млн. евро, но ръководството не удовлетвори неговото искане. Въпреки това двете страни се споразумяха и вратарят удължи договора си с баварците.

Очаква се в близко бъдеще агентът на Алаба и спортния директор на Байерн Хасан Салихамиджич да продължат преговорите, като предстои да видим дали австрийският национал ще продължи договора си с шампионите на Бундеслигата.