Славия надигра и победи Левски на “Герена”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Славия победи Левски с 2:1 като гост в мач от 23-ия кръг на efbet Лига. В герой за “белите” се превърна Ивайло Димитров, който вкара и двете попадения, докато за Левски точен бе Найджъл Робърта.

Двата тима влязоха в тази среща без поражение в изминалите си пет мача в лигата. Славия спечели двете си срещи след подновяването на шампионата и показва амбиции за място в топ 6, докато Левски направи две ремита срещу отборите на ЦСКА (0:0) и Черно море (2:2).

Петър Хубчев направи доста промени в стартовия състав в сравнение с мача с Черно море. Наставникът на “сините” заложи на Миланов, Райнов, Рейш, Мазурек и Робърта като титуляри за сметка на Юруков, Ейлофсон, Янис Каргас, Горанов и Здравко Димитров.

Двубоят стартира много лошо за Левски. В седмата минута “белите” откриха резултата. Ивайло Димитров бе изведен зад отраната на Левски и с техничен удар пусна топката покрай Миятович за 0:1. В 13-ата минута нападателят на гостите можеше да удвои аванса на своя тим, но пропусна да отбележи.

В 18-ата минута Петър Хубчев трябваше да прави принудителна смяна, след като Паулиньо се контузи. На негово място се появи Дени Алар. В 26-ата минута Славия имаше шанс да отбележи втори гол, но Филип Кръстев се размина с попадението. Минута след това Найджъл Робърта изравни резултата. Холандецът засече центриране от корнер като това бе попаденое номер 9 за сезона за офанзивния футболист на Левски.

В 32-рата минута Галин Иванов стреля опасно, но над вратата. В 41-вата минута Славия имаше нов шанс за гол, след като Нуно Рейш допусна грешка, като удара на Филип Кръстев бе спасен от Миятович. При резултат 1:1 завърши първото полувреме, а Славия трябаше да съжалява, че не води в резултата.

Пет минути след подновяването на играта удар на Ивайло Димитров сещна гредата. В 54-ата минута “белите” заслужено поведоха, като Димитров бе точен след асистенция на Галин Иванов, който по елементарен начин преодоля Деян Лозев, за да достави топката на крака на нападателя и Димитров не сбърка от два-три метра – 1:2.

В следващите минути Славия продължи да бъде по-добрият отбор, като пропусна изгодни положения за трети гол. Левски пък дори не затрудни вратаря на “белите” Антонис Стериакис до края на мача и заслужено загуби този двубой.

В 89-ата минута пък Дени Алар бе изгонен, след като нарочна изрита Янис Карабельов. Така в трети пореден двубой футболист на “сините” получава червен картон и Петър Хубчев трябва да вземе мерки. В предстоящия мач с Лудогорец от Купата на България през седмицата, специалистът няма да може да разчита също и на Райнов, който натрупа картони, а Паулиньо се контузи в днешната среща.

С този си успех тимът на Златомир Загорчич се върна на петото място, като събра 39 точки и има 2 повече от шестия Берое. Левски остана с 45 точки на третото място и не успя да се възползва от грешната стъпка на Локомотив Пловдив.