Славия Прага матира Лудогорец с 2:0, Падт спаси разгромa
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Разградчани изиграха много колеблив първи мач в Лига Европа

Шампионът на България Лудогорец започна по разочароващ начин участието си в Лига Европа този сезон. Разградчани посрещнаха Славия Прага у дома, но загубиха с 0:2. Гостите показаха много по-голяма класа и единствено страхотните изяви на Серджио Падт спасиха “орлите” от разгром.

Още в 5-ата минута Кайо Видал пропусна отлична възможност за Лудогорец, като от добра позиция не успя да насочи удара си точно. Рик Джонатан също пробва късмета си в 18-ата минута с удар от дистанция, но топката премина на сантиметри от вратата.

В 38-ата минута Матей Юрашек откри резултата за Славия Прага след грешка в защитата на Лудогорец, като отбеляза от малък ъгъл при първия точен удар на гостите. Лудогорец не успя да реагира, въпреки добри центрирания на Фон Витри и опитите на Квадво Дуа да се разпише.

В 64-ата минута вратарят на Лудогорец Серджио Падт спаси отбора  си от нов гол, като отрази удар на Ел Хаджи Диуф от няколко метра. Въпреки това, при последвалия корнер, Моймир Хитил вкара втори гол за Славия Прага, след като засече центрирането необезпокояван в наказателното поле, за да фиксира крайното 0:2.

Следващият мач на Лудогорец в Лига Европа ще е гостуване на Виктория Пилзен на 3 октомври.