Славия Прага зашлеви Арсенал в последната минута на двубоя в ЛЕ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лондончани допуснаха изравняване дълбоко в добавеното време на първия четвъртфинал

Арсенал не успя да пречупи Славия Прага в първия мач от четвъртфиналите в турнира Лига Европа, като двата тима завършиха при резултат 1:1 на „Емирейтс“. „Артилеристите“ доминираха през по-голямата част от двубоя и в 86-ата минута Никола Пепе се възползва от подаване на Обамеянг и разпечата вратата на гостите, но в добавеното време Холеш върна паритета. Реваншът е на 15 април в Прага.

Най-чистото положение преди почивката се откри пред Букайо Сака в 29-ата, когато от малък ъгъл прати покрай вратаря на Славия Прага, но топката мина встрани от целта.

Букайо Сака центрира в 39-ата в пеналта на гостите, няколко играчи се разминаха с топката, след което последва подаване отляво в наказателното поле, а Холдинг нанесе опасен удар с глава, при който Колар се застрахова и изби в корнер.

В началото на второто полувреме Сака бе фаулиран на границата на наказателното поле, а при последвалия удар Уилиан нацели гредата.

Лено трябваше да се намесва в 58-ата, когато Ян Борил шутира от 10-ина метра, последва лек рикошет, но стражът на Арсенал се справи с опасността.

В 62-ата Лаказет открадна топката от противников футболист и нахлу бързо в половината на Славия, но останал сам срещу вратаря стреля в сглобката на вратата.

Пропуските пред вратата на гостите се трупаха един след друг, за да дойде 86-ата минута, когато Джака изби в предни позиции, Обамеянг се пребори с футболист на Славия за топката и изведе Никола Пепе, който технично копна над плонжа на вратаря за 1:0.

В добавеното време Провод отправи мощен шут, при което Бернд Лено изби в гредата, след което гостите получиха правото да изпълнят корнер. При последвалото центриране Пепе отклони към Томаш Холеш, който от близка дистанция прати с глава в мрежата за крайното 1:1.