Славия се бори, но загуби от Кукеси с 1:2 и отпадна от Лига Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на Славия загуби с 1:2 при визитата си на Кукеси в Албания в мач от първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Този резултат елиминира “белите” от надпреварата, тъй като победителят през този сезон в квалификациите се решава в един мач. Точен за българския тим бе Калоян Кръстев, докато за албанците се разписаха Фрайдей и Купър.

В 10-ата минута домакините имаха първата отлична възможност за попадение в мача. Едуард Рока успя да се справи с Петър Патев и отправи прецизен изстрел, но вратарят Антонис Стергиакис се намеси чудесно и запази вратата си без попадение.

Въпреки тази опасност, възпитаниците на Златомир Загорчич стояха добре на терена срещу по-опитния си съперник, като дори на моменти имаха превес. В 27-ата минута Лимай от домакините стреля мощно от дистанция, но Стергиакис се намеси без колебания.

В 34-ата минута Филип Кръстев получи топката в половината на своя тим, успя да се справи с няколко играчи на албанците и подаде към Петър Патев, чието центриране в наказателното поле бе избито. До почивката нямаше други интересни положения и двата тима се прибраха в съблекалнята при резултат 0:0.

Девет минути след началото на втората част Кукеси получи дузпа. Петър Патев извърши нарушение в наказателното поле и главният съдия отсъди дузпа. Зад топката застана Фрайдей Езе, който не сбърка за 1:0.

В 61-ата минута Славия можеше да изравни резултата, но вратарят на Кукеси се намеси отлично при удар на Филип Кръстев от границата на наказателното поле. Стражът на домакините Джика обаче нямаше какво да стори в 81-вата минута. Калоян Кръстев се възползва от отлично центриране в наказателното поле и с удар с глава изравни резултата – 1:1.

Само четири минути по-късно обаче българският отбор отново бе изоставащ в резултата. След центриране от дясно Купър с акробатично изпълнение прати топката във вратата на Стергиакис за втори път – 2:1, с което доближи домакините до класиране в следващата фаза. Нито Андреа Христов, нито Милен Гамаков успяха да се ориентират добре в ситуацията и оставиха тъмнокожия футболист да се разпише с много труден удар.

В оставащите минути до края на мача възпитаниците на Златомир Загорчич опитаха да притиснат съперника, но нямаха сили за нов изравнителен гол и загубиха с 1:2 в Албания, с което отпаднаха в първия предварителен кръг на турнира Лига Европа.

Състави:

Кукеси: Джика, Маликий, Хорич, Обанор, Муста, Гавазай, Мусоли, 1Телуши, Лимай, Рока, Фрайдей

Славия: Антонис Стергиакис, Христо Попадийн, Милен Гамаков, Андреа Христов, Петър Патев, Емил Стоев, Филип Кръстев, Янис Карабельов, Георги Вълчев, Калоян Кръстев,  Димитър Рангелов