Славия се завърна в топ 6 след минимален успех над Арда
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Тимът на Славия започна с победа втория дял от българския шампионат, след като надви Арда с 1:0 като гост на стадион “Локомотив” в Пловдив. Двата тима са претенденти за място в първата шестица след края на редовния сезон, а “белите” взеха сериозно предимство след успеха си в днешния мач.

Единственото попадение в мача отбеляза националът Галин Иванов от дузпа в 37-ата минута. С този успех Славия събра 33 точки и се върна в топ 6, изпреварвайки Черно море и Берое. Арда пък заема 9-ото място като има пет точки по-малко от столичани.

Славия създаде първото по-добро положение за гол в мача. В 13-ата минута Филип Кръстев шутира покрай вратата на Иван Караджов. Седем минути след това Арда направи добра атака и Конар Рандъл тества рефлекса на Георги Георгиев, който се намеси добре. В 37-ата минута Рандъл обаче извърши нарушение в собственото си наказателно поле срещу Галин Иванов. Потърпевшият застана зад топката и не сбърка за 0:1. До почивката Славия не позволи на съперника да ги затрудни и запазиха аванса си.

Арда стартриа по-добре втората част, като Спас Делев затрудни Георгиев в 47-ата минута. В 59-ата минута домакините поискаха дузпа, но такава не бе отсъдена. В средата на второто полувреме Гаич можеше да изравни, но Георгиев отново спаси.

Славия можеше да сложи точка на спора в 83-ата минута на двубоя, когато Галин Иванов стреля в аут от добра позиция. Все пак “белите” не допуснаха попадение до края на срещата и спечелиха трите точки.