google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Спортният директор на Барселона Ерик Абидал не беше уволнен след среща с президента на клуба Жозеп Мария Бартомеу , съобщава Sport.es.

Според източника разговорът между лидерите на каталунския клуб е продължила около два часа. На нея е присъства и един от директорите на Барселона – Оскар Грау .
Президентът на Барселона – Жозеп Мария Бартомеу, е изслушал аргументите на капитана на тима Лионел Меси и Абидал, като решението му е било да не уволнява французина.

Припомняме, че Абидал, коментирайки уволнението на Ернесто Валверде от поста му на старши треньор на Барселона, заяви, че играчите на каталунския клуб не са дали всичко най-добро от себе си под ръководството на бивши си наставник.

Засегнат, Лионел Меси призова Абидал да назове конкретно имената на тези играчи, които не са показали всичко от себе си, а не да говори общо за отбора.

„Ако говорите по този начин, то е редно да назовете поименно играчите, в противен случай, очерняте всички играчи в тима.
Честно казано, аз никак не обичам да критикувам, но мисля, че всеки трябва сам да поеме контрол върху своите действия и решения. Съгласен съм, че играчите са отговорни за случващото се на терена. Ние сме първите, които признават това. Но и хората, които вземат общи за отбора спортни решения също трябва да поемат отговорността си “, написа по повод конфликта Меси в „ Instagram“ .

Припомняме, че Барселона е отбелязала досега 46 точки в 22 мача и заема второто място в класирането на шампионата на Испания. Лидер е Реал Мадрид (49). В Шампионската лига каталунците ще играят на 1/8 финалите с Наполи.