Словакия и ВАР отчаяха Белгия във Франкфурт
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" с фалстарт на Евро 2024

Словакия поднесе една от големите изненади в първия кръг от груповата фаза на Евро 2024, след като победи с 1:0 един от фаворитите за трофея – Белгия.

В 3-ата минута белгийците имаха шанс да открият резултата, когато Жереми Доку направи индивидуален пробив по десния фланг. Той пусна към съотборника си в Манчестър Сити Кевин де Бройне, а халфът намери Ромелу Лукаку, който от близко разстояние направи фрапантен пропуск пред Мартин Дубравка.

Четири минути по-късно Словакия се възползва от грешката на съперника и поведе. Доку допусна грешка в близост до наказателното поле, Юрай Куцка се озова на отлична позиция в наказателното поле и той стреля. Неговият удар бе спасен от Коен Кастелс, но кълбото отиде в Иван Шранц, който с изстрел от почти нулев ъгъл пратикълбото между краката на вратаря на Белгия.

В 55-ата минута Лукаку най-накрая прати топката в мрежата, след като Амаду Онана свали с глава при изпълнение на корнер, но голът  бе анулиран след намесата на ВАР, където се видя, че има засада.

Три минути преди изтичането на редовното време “червените дяволи” отново решиха, че са спасили точката, когато Люис Опенда напредна по левия фланг и подаде към Лукаку, който отбеляза, но отново ВАР попари белгийците, показвайки, че Опенда е играл с ръка в развитието на атаката.