Румъния разкъса Украйна с 3:0 за старт на Евро 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Красиви голове за северните ни съседи им дадоха големи шансове да прескочат групата

Румъния записа един от най-категоричните успехи от началото на Евро 2024, побеждавайки Украйна с класическото 3:0 в Мюнхен.

Северните ни съседи поведоха с 1:0 в 29-ата минута, когато Денис Дръгуш накара украинците да допуснат грешка в отбраната. Лунин изчисти топката право в краката на Денис Ман, който подаде към Николае Станчу, а той с много хубав удар от границата на наказателното поле завъртя топката в горния десен ъгъл за 1:0.

Николае Станчу се опита да изненада в 39-ата минута Лунин, след като директно от корнер насочи топката към вратата му, но кълбото срещна гредата за радост на Лунин.

Румънците удариха бързо след почивката и в 53-та минута покачиха до 2:0 след нова грешка на Андрий Лунин. Румънците организираха много добра контраатака, при която Разван Марин видя възможност за шут от дистанция, отправи го и хвана вратаря неподготвен, като топката мина под плонжа му за 2:0.

Класическото 3:0 беше оформено само четири минути по-късно. Денис Ман преодоля Шапаренко и Мудрик в наказателното поле, след което пусна отличен пас към Денис Дръгуш, който трябваше само да подложи крак, за да прати топката в мрежата.