Смолинг: Италия ме направи по-добър защитник
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

30-годишният футболист Крис Смолинг, който играе под наем от Манчестър Юнайтед, казва, че след идването си в Серия А, е станал по-добър играч.

Централният защитник каза, че той и неговото семейство се чувстват добре в Рим и има желание да остане в Италия и за следващия сезон.

Футболистът все още се надява да влезе в състава за Европейското първенство през 2020. Играчът не е в състава на Гарет Саутгейт от 2017г.

Смолинг ще трябва да се съревновава за място в състава с Хари Магуайър от Манчестър Юнайтед, Джо Гомес от Ливърпул, Тайрън Мингс от Астън Вила, Майкъл Кийн от Евертън, Джон Стоунс от Манчестър Сити и Фикайо Томори от Челси, като последните двама не играят редовно за своите клубове.

Футболистът заяви, че е научил повече за изкуството на защитата откакто играе в Италия.”Имам чувството, че придобивам много от играта тук – стил, тактики и начини да управлявам играта. Със сигурност добавям много към играта си, уча се и се надграждам”, заяви Крис Смолинг.

Смолинг играе под наем в италианският клуб, който е на 5 място, за сезона и се очаква да се завърне в Англия.

На въпроса дали би искал да удължи престоя си в клуба, той отговори: ”Да, планът в началото беше да помогна на отбора, колкото мога. Надявам се ако имаме добър сезон да се проведат разговори.”

„В началото на сезона бях повече от щастлив. Сега трябва само да се уверим, че сме започнали и ще завършим сезона, както подобава, защото има за какво да играем”, каза Смолинг.

“Пристигането тук и започвайки сезона на пълни обороти беше приоритет. Семейството ми се чувства добре тук, аз научавам езика и се наслаждавам на културата – неща, от които трябва да се възползваш максимално”, сподели футболистът. „А аз и семейството ми определено го правим.”

На 27 март на „Уембли” отборът на Англия ще се изправи срещу Италия в приятелски мач, а на 14 юни ще се проведе и срещата срещу Хърватия за Евро 2020.