Солиден Арсенал направи обрат срещу Лестър и се доближи до Топ 6
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Топчиите" записаха втора поредна победа след силен двубой на 'Кинг Пауър Стейдиъм'

Арсенал постигна много важен успех с 3:1 при визитата си на Лестър на “Кинг Пауър Стейдиъм” в среща от 26-ия кръг на Висшата лига. Попаденията за “топчиите” отбелязаха Давид Луис, Александър Лаказет и Никола Пепе, а в началото на двубоя Юри Тилеманс бе открил резултата за “лисиците”.

С този успех отборът на Микел Артета събра актив от 37 точки и се доближи само на три пункта до шестия Ливърпул, който по-късно днес играе срещу Шефилд Юнайтед. Лестър пък остана на 3-ата позиция с актив от 49 точки, но трябва да бъде безгрешен в следващите си двубои, за да остане в топ 4. Освен това поражението бе второ поредно за “лисиците”, които в четвъртък загубиха отново у дома с 0:2 от Славия Прага и отпаднаха от Лига Европа.

Наставникът на домакините Брендън Роджърс заложи на схема 4-4-2 като Ихеначо и Варди действаха на върха на атаката. Неговият колега Микел Артета избра формация 4-2-3-1 като в нападение стартира Лаказет, който имаше подкрепата на Уилиан, Пепе и младокът Смит Роуз.

Двубоят на “Кинг Пауър Стейдиъм” започна по страхотен начин за домакините, след като Юри Тилеманс се разписа още в 6-ата минута. СЛед попадението обаче Арсенал заигра доста по-добре и имаше повече ситуации за гол. При една от тях в 39-ата минута Давид Луис се разписа след асистенция на Уилиан за 1:1.

В добавеното време на първата част гостите от Лондон получиха дузпа за игра с ръка на Ндиди в наказателното поле. Александър Лаказет се нагърби с изпълнението и не събкра от бялата точка за 1:2.

Седем минути след подновяването на играта “топчиите” вкараха трето попадение. Уилиам комбинира с Никола Пепе, който нямаше проблеми да реализира за 3:1 в полза на гостите.

В следващите минути играта бе равностойна с леко предимство за Арсенал. В 87-ата среща удар на Пиер-Емерик Обамеянг премина покрай вратата на Каспър Шмайхел.

В добавеното време от 7 минути резултатът не се промени и Арсенал се поздрави с категоричен успех срещу “лисиците”.