Солскяер призна: Съставът не се справи срещу Челси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Старши-треньорът на Манчестър Юнайтед – Оле Гунар Солскяер, заяви след загубата от Челси в полуфинала на ФА Къп, че избраният от него състав не се е справил срещу “сините”.

“Избрахме отбор, който да ни даде най-добрата възможност да преминем напред за Купата и да сме готови за сряда за мача с Уест Хем. Не се получи”, заяви мениджърът на “червените дяволи”.

Вратарят Давид де Хеа пък допусна две грешки, а Челси сложи край на серията без загуба на Манчестър Юнайтед с победа с 3:1 на “Уембли” в неделя, за да резервира своето място във финала за Купата на Англия срещу Арсенал.

Юнайтед, който бе без поражение в 19 поредни мача във всички състезания, започна без Пол Погба, Антъни Мартиал и Мейсън Грийнууд, докато Солскяер направи четири промени спрямо победата над Кристъл Палас, преминавайки да играе в схема с трима централни бранители.

“Трябваше да променим нещата на полувремето, когато Ерик излезе, но това ще бъде добре за нас в сряда. Някои от играчите ще са отпочинали за срещата с Уест хем”, каза Солскяер.

Давид де Хеа пък е под напрежение да запази мястото си на вратата за Юнайтед след някои груби грешки през този сезон и той добави още две на сметката си като не се намеси добре при головете на Оливие Жиру и Мейсън Маунт в края на първото и началото на второто полувреме, с което Челси получи аванс от 2 гола в снощния двубой и срещата бе предрешена.