Солскяер: С нетърпение чакаме мача с Челси във “ФА Къп
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Старши-треньорът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер бе много доволен от класирането на неговия тим на полуфиналите във ФА Къп и заяви, че очаква с огромно нетърпение двубоя с Челси следващия месец на “Уембли”. 

“Червените дяволи” ще спорят със “сините” от Лондон за място на финала. Предстоящият мач за Солскяер срещу Челси ще бъде под номер 6, след като норвежецът замени Жозе Моуриньо през декември 2018 година.

В другия 1/2-финал от турнира “ФА Къп” един срещу друг ще се изправят Арсенал и Манчестър Сити като двубоите са през уикенда на 18 и 19 юли.

„Щастливи сме, че сме на полуфиналите и ще играем срещу отбор, който сме срещали толкова много пъти. Това е мач, който очакваме с нетърпение“, сподели норвежецът.

Юнайтед може да удължи серията си без загуба на 15 мача, ако не допусне поражение срещу Брайтън във вторник вечерта, но Солскяер заяви, че до края на сезона няма да има лесни двубои.

„Играчите се стараят много и искат да постигнем максимално добри резултати, както и аз, като се опитваме да реализираме нашите идеи”.

Оле Гунар Солскяер коментира и шансовете на Ман Юнайтед да се класира за Шампионската лига за следващия сезон.

„Смятам, че всяка година в Шампионската лига е невероятно изживяване, защото футболистите израстват. Нашата цел е да печелим трофеи и трябва да се съсредоточим върху всяка среща. Има толкова много отбори, които искат да се класират в Шампионска лига, така че нямаме право да се разсейваме и мислим мач за мач”, сподели още Солскяер.