Солскяер: Сезонът е безпощаден, това е най-странната година
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ние не сме живели по време на Втората световна война, но тези рестрикции са почти толкова тежки", споделя Солскяер

Манчестър Юнайтед гостува на Кристъл Палас в сряда вечер от 22:15, а днес треньорът на тима Оле Гунар Солскяер даде традиционната си пресконференция преди срещата. Норвежкият специалист засегна говори за трудностите, които програмата през този сезон създава, като също така коментира и евентулното завръщане в игра на Кавани.

“Наслаждаваме се да бъдем близо до върха, но утре всичко ще зависи и от качеството на съперника, тактиката и стандартите, които този сезон постави. А той определено е безпощаден – четвъртък, събота, неделя. Тази година е най-странната в моят живот. Ние не сме живели по време на Втората световна война, но тези рестрикции заради коронавируса са почти толкова тежки. Показаното от играчите не ме изненадва, по-скоро съм впечатлен от начина, по който понасят цялата ситуация и този сезон с пандемията, липсата на социални контакти,” заяви норвежецът.

Солскяер насочи вниманието си към неотсъдената дузпа, за която Ман Юнайтед имаше претенции след дербито с Челси в неделя, както и проблемите с контузии на играчи.

“Всичко вече е минало и трябва да продължим напред. Поставени сме под голямо напрежение. Вече сме изцяло фокусирани върху двубоя с Кристъл Палас, като Пол Погба е аут за срещата. Той вече се чувства по-добре, но все още не тренира с основната група. Днес проведохме лека тренировка и в нея се включи Единсон Кавани. Да се надяваме, че всичко ще е наред с него и той ще пътува с тима за Лондон. Има още няколко болежки, за които ще трябва да видим преди двубоя,” обясни Солскяер.