Солскяер: Всички в този клуб се стремим към трофеи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Винаги ми е било приятно да гостувам в реванша, защото когато вкараш гол, това има много по-голямо значение"

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер призна, че предпочита неговият отбор да гостува в реванша в различните турнирни битки, заради важността на попаденията на чужд терен. „Червените дяволи“ имат визита на „Сан Сиро“ утре от 22:00 часа във втория си мач с Милан от осминафиналите на Лига Европа. Първият двубой завърши при резултата 1:1 и английският тим задължително трябва да отбележи минимум един гол, за да има шанс да продължи напред в турнира.

“Има няколко неща, свързани със състава, които трябва да преценим. Марсиал със сигурност няма да пътува. За останалите трябва да говорим и да решим. Все още не мога да потвърдя дали са на разположение. Винаги има спекулации по темата кой се завръща и кой ще играе. И Погба, и Ван Де Беек взеха участие в тренировката. Ще видим дали ще има реакция. Дони работи здраво, за да е готов за последната част от сезона. За Ерик Байи ще преценим тепърва. Шола ще игра за отбора до 23 години. Единсон тренира от няколко дни и все още следим състоянието му. Когато той е наоколо, неговият опит е страхотен за другите. Той винаги се опитва да помогне на всички. Когато дойде мачът, момчетата гледат него. Надявам се, че ще бъде на разположение. Мисля, че само веднъж съм играл в приятелски мач на “Сан Сиро”. Обикновено съм зрител. Когато стадионът е пълен, това е невероятно място. За съжаление, ще играем при съвсем различна атмосфера. Ще се запознаем със стадиона тази вечер“, заяви Солскяер на пресконференция преди сблъсъка.

„Аз виждам ежедневен прогрес в отбора. Другите трябва да преценят дали се развиваме. Всички в този клуб се стремим към трофеи, но понякога трофеят може да прикрие други неща, които се случват в клуба. В първенството сами може да видите дали прогресираме, взимайки предвид класирането. Имаме 12 точки повече, отколкото имахме по това време през миналия сезон. В купите можеш да имаш късмет или да нямаш такъв. Разбира се, целта ни е да спечелим. Заради това играем футбол.“

„Още миналата седмица видяхме колко трудно ще е срещу Милан. Отборът притежава физика, много енергия и качество. Трябва да се представим на най-доброто си ниво, за да продължим. Откакто съм тук, никога не сме имали особен късмет в жребиите. Утрешният сблъсък ще се реши от много неща – качество, опит, доброто начало. Винаги ми е било приятно да гостувам в реванша, защото когато вкараш гол, това има много по-голямо значение. Знаем, че трябва да вкараме, за да продължим напред”, добави норвежецът.