Спартак на точка от върха след минимална победа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Соколите надиграха третата формация на Лудогорец

Спартак (Варна) постигна пестелива победа с 1:0 над третия тим на Лудогорец в отложена среща от деветия кръг на Североизточната Трета лига.

С деветата си победа Соколите се доближи само на една точка от лидера във временното класиране Светкавица (Търговище), а освен това момчетата на Васил Петров имат един мач по-малко.

Светкавица оглавява таблицата с 30 точки от 13 мача, докато Спартак е с 29 от 12 срещи. Трети в подреждането е Черноморец (Балчик) с 26 пункта от 12 изиграни двубоя.

Автор на единственото попадение в срещата стана Мартин Паскалев, който в 18-ата минута находчиво насочи топката в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Мартин Петков.

В събота предстои да се изиграе последния кръг от есенния дял на шампионата, в който Спартак приема Устрем (Дончево), а лудогорци са домакини на Ботев (Нови Пазар).

Между 25 ноември и 5 декември Лудогорец III ще изиграе три от отложените си мачове, а Соколите ще гостуват на Доростол – Светкавица (Силистра) (б. а – името на отбора е такова, след като участващият в Областната група Светкавица (Поройно) се обединява с Доростол) на 29 ноември, неделя, в отложена среща от 14-ия кръг.