Спартак Варна без право на грешка в домакинството на Септември
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Соколите" изпадат от елита, ако не спечелят трите точки срещу столичани

Отборите на Спартак Варна и Септември София се срещат днес от 19:00 ч. в предпоследен двубой и за двата тима от плейофите за оцеляване в efbet Лига. “Соколите” се нуждаят от задължителни три точки в последното си домакинство за сезона, за да запазят шансове за спасение. Гостите също имат нужда от точки, тъй като са предпоследни в класирането и са на точка от 14-ия Хебър.

Спартак Варна почти сигурно ще изпадне от елита, ако не спечели в предстоящия мач. “Соколите” са последни в групата и трябва да победят, за да имат шансове да играят бараж за оцеляване. “Синьо-белите” играят добър футбол в последните си срещи, като имат една победа и две ремита. Успехът бе постигнат у дома с 2:1 над Хебър, а равенствата в гостуванията на Берое и Ботев Враца. Наставникът Димитър Димитров – Херо ще заложи на всичко най-добро в тази среща, а Спартак ще се опита да зарадва феновете си с победа.

Септември София гледа към Втора лига, след като има осем зауби в изминалите девет кръга. За този период столичани надвиха само Пирин с 2:0 у дома на 21-ви май. Тимът на Септември отстъпи с 1:3 като гост на Пирин в миналия кръг и бе задминат в класирането от “тигрите”. Септември е в серия от шест поредни поражения на чужд терен и ако не сложи край на лошата серия, то ще трябва да се надява на чудо, за да играе в елита и през следващия сезон.