Спартак Варна направи знаменит обрат до 3:2 срещу Локо София
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Макар и разкъсван от скандали, варненският тим сътвори един от най-големите обрати в елита

Спартак Варна постигна драматичен обрат и победи Локомотив София с 3:2 на „Коритото“ след като изоставаше с 0:2 до 13-та минута в мача им от 11-ия кръг на efbet Лига.

С този успех „соколите“ събраха 21 точки и заемат 4-то място във временното класиране, докато Локомотив София остава на 14-а позиция с 10 точки.

Мачът започна перфектно за гостите от София, които откриха резултата само след две минути игра. Анте Аралица направи впечатляващ пробив по левия фланг и подаде прецизно на Анисе Бру. Той сви топката към Красимир Станоев, който с първото си докосване вкара за 0:1.

Само 11 минути по-късно, Локомотив София удвои преднината си. Аралица отново се отличи с асистенция, след като подаде в дълбочина към Анисе Бру, който финтира вратаря Мартин Величков и отбеляза в опразнената врата.

Спартак Варна обаче не се предаде и върна едно попадение в 28-ата минута. Кристиан Илич центрира към Виктор Митев, който подаде на Ахмед Ахмедов, но Мамаду Диара изби топката право в краката на Филип Лесняк. Първият му удар бе блокиран, но Илич бе на точното място и с добавка направи резултата 1:2.

Равенството бе възстановено в 59-ата минута, когато Антонио Вутов изведе Ахмед Ахмедов, който се оказа сам срещу вратаря на Локомотив София Александър Любенов и хладнокръвно отбеляза за 2:2.

В самия край на мача, в 90-ата минута, Спартак Варна успя да направи пълен обрат. Ахмед Ахмедов отново бе на ключова позиция, но ударът му бе спасен от Любенов. Топката обаче не бе изчистена добре от защитата на Локомотив, което позволи на Ромееш Ивей да се възползва и да вкара победното попадение за крайното 3:2.