Спас Русев отписа три милиона от дълговете на Левски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бившия шеф на „сините“ Спас Русев направи колосален жест към 26-кратните шампиони на България. Точно на своя 66-ти рожден ден, бизнесменът направи най-големия възможен подарък на Левски, след като реши с лични средства за покрие едно от задълженията на клуба. Става въпрос за дълг към „Виваком“ за около три милиона лева. Русев е най-големия акционер в телекома, който бе и генерален спонсор на Левски, когато самият бизнесмен бе начело и на клуба в периода 2017-а – 2018-та.

Атмосферата с песните на феновете и трите "сини" гола в контролата на "Левски"🏟"Левски" спечели с 3️⃣:1️⃣ срещу "…

Gepostet von ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI am Freitag, 29. Mai 2020

„Виваком“ е акционерно дружество с множество собственици, сред които им руски, американски и австрийски фондове. Акционерите, естествено, искат клубът да покрие задължението си и то да не се отписва, затова Русев е предложил да покрие дълга със свой лични средства. Решението е било прието от компанията, а задълженията на Левски вече са с 3 милиона лева по-малко.

„Много благодаря на всички за поздравленията за рождения ми ден. Да, факт е, че ще поема с лични пари задълженията на Левски към „Виваком“. Вече съм провел разговори с директорите на компанията и всички подробности са уточнени. Много съм щастлив, че имам възможността да помогна на Левски в този тежък момент за клуба. Мисля, че всички в България и по света видяха, какви страхотни неща направиха феновете, за да може тяхната любов да продължи да съществува. Не искам да говоря за моята част от управлението. Единственото , което мога да потвърдя е, че Левски ми влезе във вените и никога няма да мога да забравя пълния с 30-хилпди „сини“ фонове национален стадион “Васил Левски“. Най-много страдам, че не успяхме да зарадваме феновете с трофей, въпреки, че те го заслужаваха. Това е спортът. Силно се надявам, че през настоящата година Левски ще успее да вдигне Купата на България. Винаги съм казвал, че Наско Сираков е една от най-големите легенди в богатата история на нашия клуб. Много съм щастлив, че акциите са точно в неговите ръце. От сърце му пожелавам успех и на добър път в това тежко начинание“ – коментира Русев пред
„Спортал“.

Според същата медия, Левски дължи около милион и 400 хиляди евро на „Виваком“, а ако се изчислят и лихвите, цялата стойност на дълга е около три милиона лева. По този начин, Спас Русев се превръща в най-големия дарител на Левски. Това дарения няма да помогне за покриване на заплатите на играчите, но ще редуцира голяма част от дълговете и свали огромен товар от плещите на Сираков и неговия екип, за да продължи съществуването на българския гранд.

💙След поредния ден, изпълнен с новини, е време за отчет!💪Само в рамките на 10 дни са продадени над 2300 фланелки от…

Gepostet von ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI am Dienstag, 2. Juni 2020

Сега, най-големите дългове на „сините“ остават към НАП и строителната „Главболгарстрой“ . Към агенцията по приходите феновете правят всичко по силите си да покриват вноските от по 143 хиляди лева на месец и на този етап се справят безупречно. Задължението към строителната фирма е за новоизградения сектор „А“ на стадион „Георги Аспарухов“.