Спортинг и Арсенал оставиха развръзката за реванша със зрелищно реми
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Четири гола и без победител в срещата на "Жозе Алваладе"

Отборите на Спортинг Лисабон и Арсенал направиха страхотен мач на “Ещадио Жозе Алваладе”, завършвайки наравно 2:2 в първата среща помежду си от 1/8-финалната фаза на Лига Европа. Така всичко ще се реши на реванша в Лондон на 16-ти март.

Арсенал откри резултата в 22-рата минута чрез Уилиам Салиба. Френският защитник засече с глава центриране от корнер на Виейра и прати топката във вратата на Спортинг – 0:1.

В 34-ата минута Спортинг също вкара след изпълнение на ъглов удар. Гонсало Инасио бе на точното място и с чудесен удар оползотвори доброто центриране на Едуардс – 1:1.

Първото полувреме завърши с леко превъзходство за “топчиите”, които отправиха шест удара към вратата на домакините при четири опита за гол на Спортинг. Притежанието на топката бе доста в полза на гостите от Лондон – 62% срещу 38%.

Домакините направиха обрат в 55-ата минута и зарадваха феновете на “Ещадио Жозе Алваладе”. Маркъс Едуардс, който е бивш футболист на Тотнъм, подаде към Педро Гонсалвеш, чийто удар бе спасен от Търнър, но топката падна на Паулиньо и той вкара за 2:1.

Лидерът във Висшата лига изравни резултата в 62-ата минута. Гранит Джака опита пас в пеналта на Спортинг, а за лош късмет за Хидемаса Морита топката се отби в него и влетя в мрежата на Адан – 2:2.

В добавеното време Букайо Сака можеше да донесе успеха на “топчиите”, но ударът му от 22-23 метра бе спасен от вратаря на “лъвовете”.