Спортинг Лисабон иска 60 млн. евро от Нюкасъл за дефанзивен халф
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нюкасъл ще трябва да плати 60 милиона евро, за да привлече уругвайския полузащитник Мануел Угарте

Нюкасъл е установил контакт със Спортинг Лисабон, за да разбере при какви условия може да привлече дефанзивния халф Мануел Угарте, след като той привлече вниманието им с добрите си изяви през този сезон. “Свраките” трябва да платят пълната освобождаваща клауза на 21-годишния футболист, на стойност 60 милиона евро, ако искат да осигурят неговия подпис, пише испанска медия.

На 21-годишна възраст Угарте все още е доста млад и има голям потенциал, като същевременно е придобил значителен футболен опит в мъжкия футбол на високо ниво. Той има 68 мача за Спортинг във всички състезания, като отбеляза веднъж и направи две асистенции. Халфът е сред най-добрите играчи на своя пост във водещите европейските лиги през този сезон според статистиката.

Мениджър като Еди Хоу може да помогне на играча да се развие допълнително и да използва огромния си набор от умения по най-добрия начин. Спортинг не желае да продава 21-годишния южноамерикански полузащитник поради желанието на мениджъра Рубен Аморим да запази ядрото на отбора си за следващия сезон, но ако Нюкасъл плати 60 млн. евро, то ще привлече футболиста на “Сейнт Джеймсис Парк”.