Спортист (Своге) с най-младия треньор в професионалния футбол
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Втородивизионният Спортист (Своге) назначи за старши треньор работилия в детско-юношеските школи на Септември и Славия Ивайло Василев.

Любопитно е, че специалистът е само на 33 години, а това го правръща в най-младия наставник сред треньорите в Първа и Втора лига.

Това е и първото предизвикателство за Василев като старши треньор. До момента той бе работил единствено като асистент в мъжкия тим на Спартак (Плевен).

Василев е роден на 1 юли 1987 година и е бивш футболист на ЦСКА, Спартак Варна, Рилски спортист, Белите орли и Академик София.

“На новия старши треньор ще помагат Антон Пенчин (кондиционен треньор) и Марио Александров (треньор на вратарите), както и Борислав Стойчев, който продължава да е действащ футболист,” съобщиха от клуба в Своге. “Тримата и досега бяха част от отбора.

“Имахме няколко възможности за нов старши треньор. Разгледахме 4-5 предложения, но решихме да дадем възможност на млад специалист да се развива. В разговорите той показа, че е амбициозен човек и има хъс за работа.”

Спортист заема 14-а позиция във временното класиране на Втора лига с 4 точки от 5 изиграни мача.

“Ние искаме да се утвърдим във Втора лига и останалите отбори да се съобразяват с нас“, коментира председателят на УС на Спортист Петър Веселинов.

Самият Василев също потвърди целта на отбора.

„Искам да благодаря на ръководството на Спортист за възможността, която ми дава. Знам, че в клуба се работи професионално и града живее с този отбор. Ще направим всичко възможно да се утвърдим във Втора лига този сезон“, заяви Василев.

В шестия кръг Спортист гостува на Пирин (Благоевград).