Станимир Стоилов: Не беше от най-добрите ни контроли (ВИДЕО)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Държахме инициативата, имахме много положения, но пропуснахме прекалено много шансове. Много пропуски и много грешни решения в последната третина"

Левски се наложи с 2:1 над украинския Верес в контрола днес, но наставникът на „сините“ Станимир Стоилов обърна внимание на големия брой пропуски, които неговият тим е направил. “Не беше от най-добрите ни контроли. Държахме инициативата, имахме много положения, но пропуснахме прекалено много шансове. Много пропуски и много грешни решения в последната третина. Имахме малко по-голям контрол над топката, особено през първата част. Няма нещо, което да кажа, че беше перфектно, но имаше добри ситуации, които трябваше да реализираме. Първите 5 мача ми харесаха повече като организация и динамика, въпреки че спечелихме само в последния. Днес имаше лека дезорганизация, особено към края.”

„Още нямаме разрешение от докторите да пуснем в игра Георги Миланов. Той вече тренира с отбора, набира форма. В добро кондиционно състояние сме, имаме динамика в движението. Надявам се да го запазим това и да го приложим в шампионата“, допълни специалистът.

“Климатичните условия и терените в България са най-големият проблем, който ще застигне всички отбори. Има само един, два стадиона, на които може да се играе добър футбол. Терените и атмосферните условия в България ме притесняват, за да може да пренесем стила и начина си на игра, които тренирахме в Турция. Доволен съм от работата, която свършиха тези фуболисти, с които започнах подготовката. На този етап нямаме никакви предложения за играчи. Вече имаме позиции в защитата, на които имаме повече хора. Ако се появи предложение, няма проблем да се разделим с някой футболист”, каза още треньорът на “сините”.