Станков: “Ганчев ще остане, в ЦСКА 1948 вирнаха носовете”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Специалистът смята, че двойката централни бранители на Лудогорец играе безобразно

Бившият наставник на ЦСКА, Черно море, Локомотив Пловдив и младежкия национален отбор Сашо Станков е убеден, че евентуално напускане на Гриша Ганчев би било пагубно не само за Армейците, но и за целия български футбол.

В същото време той изрази надежда, че бизнесменът ще размисли и ще продължи да управлява Червените.

Станков смята, че загубата на ЦСКА 1948 е плод на подценяване, а не на съдийски грешки, както се опитват да внушат шефовете на клуба, базиран в столичния Парк Хотел Москва.

“Няма как да не започна с най-актуалната тема пред последните дни – намерението на Гриша Ганчев да се оттегли от ЦСКА,” коментира Станков за gong.bg. “Много неприятна и неочаквана новина за целия български футбол, не само за “червените” фенове.

“Изненадани от нея останаха дори тези, които работят в клуба. Сигурен съм, че зад това решение стоят сериозни причини, а декларацията на феновете е само повод.

“Ако Гриша Ганчев наистина се отдръпне, това ще доведе до сериозни сътресения, защото трудно ще се намери стабилен собственик в тези времена. Но аз като чета между редовете, оставам с чувството, че ще размисли и ще остане. Още повече, че той не е от хората, които си оставят каруцата в калта.”

Станков: "Ганчев ще остане, в ЦСКА 1948 вирнаха носовете" 1

Станков не намира за обоснована декларацията на част от феновете на ЦСКА София.

“В тази връзка не разбирам декларацията на феновете, защото както каза Лъчо Танев, футболът е и бизнес. Отдавна се знаеше, че Али Соу ще бъде продаден – така става с всички добри футболисти у нас.

“Истината е, че беше невъзможно да бъде задържан, не само заради сериозната сума, която ЦСКА ще вземе. В Ростов футболистът ще получава 7-8 пъти повече, като в това число не влизат бонусите от участия, голове и асистенции.

“Как да го задържиш при такава оферта, а ако го направиш – как ще го мотивираш да продължи да играе на същото високо ниво?! Голям шум се вдигна, но офертата е добра и за двете страни и ще помогне на клуба.

“Очаквано всичко това се отрази на играта на ЦСКА в мача срещу Черно море. Отборът спечели, но не беше убедителен. Обяснимо е когато психиката ти е затормозена, да не показваш напълно качествата си.

“Още повече, че Черно море не е случаен отбор и го показа на “Армията”. Заместникът на Али Соу – Кайседо донесе трите точки на ЦСКА, но е прибързано да му се дават оценки.”

Станков: "Ганчев ще остане, в ЦСКА 1948 вирнаха носовете" 2

Станков не останал изненадан от победата на Локомотив Пловдив над шампиона Лудогорец, като той стана поредният специалист, изразяващ мнение, че двойката централни бранители на Орлите играят на много ниско ниво.

“Локомотив и Лудогорец направиха много добър мач и лично аз не бях изненадан от победата на пловдивчани. По традиция тимът от Разград играе трудно на “Лаута”.

“Лудогорец не успя да се справи с високата преса на домакините, но още по-голям проблем беше безобразно слабата защита, най-вече централните бранители Жосуе Са и Оливие Вердон.

“Не беше убедителен и вратарят Ренан. Агресията на играчите на Локомотив водеше до напрежение сред разградчани, които не изглеждаха никак добре. Въпреки това се виждат нови детайли в играта на Лудогорец, които издават почерка на новия треньор Дамбраускас – агресивен стил с флангови атаки и дублиране по крилата.

“Прави впечатление и добрата форма на Десподов в първите два мача от подновяването на сезона. В играта на Локомотив Пд пък се усети визията за футбола на Александър Тунчев. Познавам го отлично, бил съм му треньор и смело мога да кажа, че има голям потенциал.

Станков: "Ганчев ще остане, в ЦСКА 1948 вирнаха носовете" 3

“Отборът продължава да залага на тактическата система от периода на Акрапович и в това няма нищо лошо, след като носи успехи. Но се забелязват нови елементи, които ще стават все по-осезаеми.”

Според Станков Левски така и не успява да разреши проблемите си, назовавайки и най-голямата слабост в тима на Славиша Стоянович – неумението да се реализират голове.

“Левски не успя да победи последния в класирането Етър и това е индикатор, че отборът не е решил проблемите си от есента. “Сините” трудно вкарват голове, а и не създават достатъчно положения пред вратата на съперника.

“В Търново се видя, че липсва креативният играч в средата на терена, който да дава последния пас. В защита се видя  повече стабилност, въпреки че Етър постави под напрежение бранителите на няколко пъти.

“Но великотърновци заслужават поздравления не само за точката, но и за начина, по който вдигнаха глави след разгрома от Лудогорец преди седмица. В такива случаи голямата заслуга е на треньора, в случая Александър Томаш. Показа, че умее да работи с отбора и в психологически план.”

Станков: "Ганчев ще остане, в ЦСКА 1948 вирнаха носовете" 4

Станков смята, че успехът на Монтана над ЦСКА 1948 е плод не толкова на особено подобрена игра на тима от северозападна България, колкото на подценяване от страна на столичани.

“Без да подценявам Монтана, но смятам, че победата над ЦСКА 1948 дойде след голяма доза подценяване от страна на столичани. Отборът е в топ 6 и футболистите май си вирнаха носовете. Това е причината за загубата, а не съдийството, в което се огледаха шефовете на тима.

“Подобно поведение почти никога не остава безнаказано, още повече че Монтана разполага с много опитни играчи и може да бие всеки отбор край Огоста. През първото полувреме домакините надиграха ЦСКА 1948, можеха да вкарат и повече от един гол.

“Столичани имат добри футболисти, но се усеща липсата на Мартин Камбуров, който може сам да реши всеки мач. Разбираемо е, че не приема 8-часов работен ден – все пак е на 40 години. Но тази практика е взаимствана от европейските клубове.

“Винаги съм казвал, че в България футболистите са ангажирани твърде малко., докато в чужбина не е така – там играчите прекарват повече време заедно. Вярно, не по 8 часа всеки ден, но не и по 2 часа, както е у нас.”