Стърлинг: Изградихме манталитет на победители заради Гуардиола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Постоянно ни "набива" в главите: продължавай да се бориш, продължавай да се подобряваш, опитвай се да печелиш все повече и повече"

Крилото на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг разкри, че мениджърът на тима Пеп Гуардиола не позволява на играчите да лежат на стари лаври и е изградил истински манталитет на победители на футболистите.

Испанският специалист застана начело на „гражданите“ през 2016 година, като оттогава отборът спечели два пъти титлата в Англия и е напът да триумфира и тази година, водейки с 10 точки пред втория и третия след 25 изиграни мача.

“Той донесе точно този манталитет на победител. Това е нещото, което научих най-много от него и също така да не се задоволявам с това, което имам. Постоянно ни “набива” в главите: продължавай да се бориш, продължавай да се подобряваш, опитвай се да печелиш все повече и повече”, разказва Стърлинг.

„Гражданите“ спечелиха 18 поредни мача във всички турнири, но Стърлинг е категоричен, че всички в отбора са здраво стъпили на земята. ”Няма да надскочим себе си, но знаем, че ни предстои дълъг сезон. Просто ще се постараем да си запазим фокуса и ще влезем изцяло концентрирани върху мача от Шампионската лига, а след това ще мислим за мача от първенството. Предвид резултатите, смятам, че сами контролираме съдбата си”.

Пред Манчестър Сити предстои двубой с Борусия (Мьонхенгладбах) в осминафиналната фаза на Шампионската лига, а в събота сприема на „Етихад“ Уест Хем.