Стърлинг подписа с Арсенал в последните минути на прозореца
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Крилото на Челси пристига на "Емирейтс" под наем без включена опция за откупуването му

Националът на Англия Рахийм Стърлинг подписа с четвъртия си клуб от Висшата лига, след като в последните минути на летния трансферен прозорец затвори трансфера си в Арсенал.

Лондончани се аквитизираха в битката за подписа му в последните 48 часа на прозореца и успяха да приключат сделката тъкмо навреме.

Трансферът на Стърлинг обаче е само под наем и в договора между двата отбора няма включена опция за откупуването му. Според информациите в Англия, футболистът е провел дълъг разговор с мениджъра на “артилеристите” Микел Артета, като испанецът го е убедил да се присъедини към него на “Емирейтс”, тъй като би бил ключова фигура в битката за титлата този сезон.

“Чувството да се присъединя към Арсенал е невероятно. Това е идеалното място за мен. Отборът е млад и много талантлив. Надявам се да сме сплотени, това е нещото, към което се стремя”, заяви Стърлинг след официализирането на сделката.

В същото време Челси замениха англичанина с друг негов колега в националния отбор – Джейдън Санчо. Крилото също пристига под наем от Манчестър Юнайтед.