“Лъвовете” не издържаха теста “Литва” и записаха нова загуба
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
България допусна поражение с 1:3 и остана само с теоретични шансове за класиране на второто място

България допусна загуба с 1:3 при гостуването си на Литва в квалификациите за Мондиал 2022 и сведе до минимални шансовете си за второто място в Група „С“. „Лъвовете“ остават на четвъртата позиция с 5 точки, докато литовците вече имат 3 в актива си, но са на последното 5-о място. Лидер в нашата група е Италия с 14 точки, Швейцария е с 8 точки, а трети в групата е Северна Ирландия с 5 точки. Литва успя да реализира три гола в една среща за първи път в последните си 15 мача. За последен път днешният съперник на България съумя да се разпише три пъти при победата с 3:1 в контролната среща с Естония на 7 октомври миналата година.

Още в първата минута на срещата „лъвовете“ притесниха отбраната на домакините. Десподов центрира от фаул, а Божиков отправи неточен удар от много малък ъгъл.

Литовците отговориха бързо, като в следващата минута Лаукжемис прати много опасен диагонален удар, който за щастие мина покрай левия страничен стълб.

В 9-ата минута отбраната на домакините не покри Неделев, който бе сам на дъгата на наказателното поле, последва обаче неточен удар от страна на звездата на Ботев Пловдив.

В 12-ата минута на срещата реферът отсъди дузпа за България, но две по-късно Димитър Илиев изпълни изключително слабо 11-метровия наказателен удар и вратарят Шеткус спаси, запазвайки резултата непроменен.

"Лъвовете" не издържаха теста "Литва" и записаха нова загуба 1

Неразбирателство между двама играчи на България в 18-ата минута, след което и злощастен рикошет, доведе до бърза атака на домакините, Новиковас напредна отляво и подаде на Ласицкас, който от десетина метра прати в мрежата за 1:0.

В 26-ата Неделев пробва изненадващ удар от сериозна дистанция, като за малко да изненада вратаря на Литва, който все пак отклони в корнер.

"Лъвовете" не издържаха теста "Литва" и записаха нова загуба 2

След почивката първата възможност се откри за домакините в 52-ата минута, когато след удар на Сливка топката бе отклонена с крак от Антов и литовците стигнаха само до корнер.

В 64-ата минута Кирил Десподов върна равенството в мача след прекрасно изпълнение от фаул, пращайки неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата.

При центриране от фаул в 80-ата минута Климавичус засече с глава, но кълбото се отби в напречната греда.

Две по-късно домакините изпълниха бързо фаул, което изненада отбраната ни, Ласицкас свали с гърди към Черних, който с мощен изстрел покачи на 2:1.

В 84-ата Черних вкара нов гол и уби интригата в мача.

Литва – България 3:1
1:0 Ласицкас (18)
1:1 Десподов (64)
2:1 Черних (82)
3:1 Черних (84)

Стартовите състави:

Литва: Шеткус (к), Вайткунас, Климавичус, Шаткус, Баравискас, Сливка, Мегелайтис, Новиковас, Черних, Ласицкас, Лаукжемис

България: Луков, Божиков (к), А. Христов, П. Христов, Антов, Десподов, Малинов, Витанов, Неделев, Д. Илиев, Йомов

Снимки: Спортал