google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лъвовете" ще градят отбор, който да играе заедно в следващите 10 години

Селекционерът на националния ни отбор по футбол Младен Кръстаич даде интервю пред НОВА Телевизия, като заяви, че подмладяването е част от стратегията за развитието на България. Основната цел на националния ни тим е да се изгради състав, който да играе заедно през следващите 10 г., обяви сръбският тактик. Той призорва треньорите на българските клубове да дават повече игрови минути на младите и талантливи родни играчи.

„Сигурно цяла България очаква класиране на голямо първенство. Това няма да е лесно, казах го още когато бях представен като селекционер. Сега ни предстои период на адаптация. Десет нови играчи бяха повикани, гоним европейски стандарти, за да се изравним с добрите отбори в Европа“, сподели наставникът.

„Не искам да звучи като алиби, но се стремим да изградим отбор, който в следващите 10 години да играе заедно, затова даваме шанс на млади играчи и това ще бъде голямото ни предизвикателство в тези квалификации.“

Той коментира и отсъствието в състава от последния цикъл в Лигата на нациите на халфа Ивайло Чочев, който е голмайстор на efbet Лига.

„Не е в мой стил да коментирам индивидуалните качества на даден играч. Всеки е добре дошъл в отбора, но ние с моя щаб сме тези, които решаваме кой ще бъде част от селекцията и кой не“, заяви Кръстаич.