Венци Стефанов: Кръстаич е крак от маса!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кръстаич е крак от маса! Говори някакви общи приказки. Въобще не съм убеден, че в националния отбор попадат най-добрите български футболисти.

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде коментар пред Sportal.bg след снощния резил на националния отбор срещу Литва в европейските квалификации – загуба с 0:2 в София.

“Само като видях нашия състав, ми стана ясно, че нещата не отиват на добре. Паднахме от държава с един файтон хора. За последните две години Литва има общо три победи – две над България и една над Сан Марино. Е? Навремето Батето смени Митко Пенев след победа и равен на европейското. Батето! Батето! А реално Пенев можеше по инерция да си изкара с неговите момчета и следващия цикъл, че и малко отгоре. И нямаше да е зле.

Кръстаич е крак от маса! Говори някакви общи приказки. Въобще не съм убеден, че в националния отбор попадат най-добрите български футболисти. Спас Делев ли е най-добрият централен нападател на България? Илия Груев го използваме като защитник? Системата 3-5-2 докога ще я мъчим? Видно е, че не е подходяща за нас. Не е подходяща и за Славия, както се видя, но тук говорим за националния отбор. Марин Петков, нямам нищо против момчето, не може да се наложи в Левски, но е титуляр за България. И даже за него ще се избият мъжкият и младежкият национален отбор. Ябълката на раздора. Леле! Леле! Леле! С Албания ще гледам до първи техен гол – вкарат ли ни албанците, сменям канала.

От години не спирам да говоря – вие, журналистите, изхабихте куп химикалки да записвате, че големият проблем пред българския футбол е, че не се дава шанс на нашите момчета. Футболният съюз трябва спешно да вземе мерки, като се приеме правило за минимум шестима българи на терена. Ти ако искаш вземи 30 аржентинци, но на терена да са поне шест наши момчета. Минимум! Как въобще се допусна клубове като Берое и Ботев (Пловдив) да се напълнят с всякакви от кол и въже?! А от Стара Загора и Пловдив са тръгнали толкова много големи имена в българския футбол, люпилня на таланти! Срамота е, тъжно е! Ако все пак някой клуб иска да залага основно на чужденци, тогава да плаща такса. Лесно е. От години го говоря, удрял съм по масата, карал съм се с колегите от Футболния съюз, когато бях в Изпълкома. И нищо!