Албански национали: За нас това не е приятелска среща
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Казим Лачи и Ернест Мучи застанаха пред медиите в навечерието на контролата с България, която ще се проведе във вторник на стадион "Ер Албания" от 19:00 часа. И двамата футболисти оцениха високо съперника и казаха, че този мач за тях има същата важност като квалификационно предизвикателство.

Футболистите на Албания вече мислят за контролната среща с България. Двама от тях застанаха пред медиите и заявиха, че въпросният двубой не е приятелски в техните мисли, макар да е такъв в програмата. И докато албанците идват от успех с 3:0 над Чехия, то България претърпя болезнена загуба с 0:2 от Литва и най-вероятно ще остане на последно място в група G на Европейските квалификации.

Казим Лачи и Ернест Мучи застанаха пред медиите в навечерието на контролата с България, която ще се проведе във вторник на стадион “Ер Албания” от 19:00 часа. И двамата футболисти оцениха високо съперника и казаха, че този мач за тях има същата важност като квалификационно предизвикателство.

Полузащитникът Казим Лачи подчерта, че това е добра възможност за играчите, които не са имали много минути в квалификационните предизвикателства, като също така призова феновете да напълнят отново стадиона.

Албания отнесе Чехия с 3:0 в последната Европейска квалификация и гледа смело към Европейското първенство. Попитан каква е ситуацията в лагера на албанците след този мач, той казва: “Имаме малко облекчение, защото това беше много важен мач за печелене на три точки и така да създадем разлика от основните ни съперници Полша и Чехия. Винаги сме на земята, още нищо не е свършило. Остават два мача за класиране за Европейското първенство. Да, вървим в правилната посока, но има още мачове”, казва Лачи.

Момчетата на треньора Силвиньо водят в групата и вероятността да завършат като първенци не е никак малка.

“Първата цел беше да се класираме за Европейското първенство. Сега като втора цел имаме първото място и ще се борим за това. С какъв състав ще играем срещу България ли? Този въпрос не към мене, но треньорът ни Силвиньо познава качествата на всички футболисти. Някои нямаме много минути, затова ви гарантирам, че срещата с България ще я приемем като официален двубой, допълва 27-годишният полузащитник на Спарта (Прага).

След Лачи думата взе Ернест Мучи. На 22 години Мучи, който играе за Легия (Варшава), има 5 мача и едно попадение за националната фланелка. Вероятно той ще води атаката срещу лъвовете. Той подчерта, че всички са искали да стигнат до Европейското още от началото на квалификациите. Относно двубоя с България младокът каза, че не го възприемат като приятелски и че искат да продължат празненствата, започнали срещу Чехия. Мучи също така покани феновете да отидат на “Еър Албания” и да подкрепят “червено-черния” отбор във вторник.

“Честно да ви кажа, целият отбор, всички искаме да отидем на Европейското. От началото на тези квалификации всички сме имали тази цел, така че сме много щастливи от голямата победа с Чехия. Ще се съсредоточим върху тези два оставащи мача, защо да не сме на първо място в групата?”, каза първо Мучи.

Попитан как приема предизвикателството България, нападателят на полския гранд отвърна: “Честно казано, не гледаме на този мач като на приятелски, а по-скоро на официален мач. Надявам се да играем максимално добре и да се представим максимално добре пред нашите фенове. Така че това ще бъде мач, в който ще се борим здраво и ще искаме да го спечелим. Искаме да покажем на хората, че във всяка среща се раздаваме до край. И така ще бъде и срещу България”, обясни футболистът.