Статистиката на Лео Меси през 2021 г. е впечатляваща
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Звездата на Барселона е стартирал по-добре годината само веднъж - през 2016-та

Капитанът на Барселона Лионел Меси изпрати трудна 2020 година, като имаше проблеми с ръководството на клуба през лятото, а отборът не се представяше добре. Меси обаче изглежда прероден след Нова година. Аржентинският гений подобри рекорда на Пеле за голове за един клуб през декември, като не спира да впечатлява и през новата 2021 г.

Само веднъж до монета, през 2016-а, той е стартирал по-силно в първите десет дни на януари. Тогава Лео Меси е успял да отбележи цели пет гола, а сега заби четири попадения.  Меси не успя да вкара гол в първия си мач за годината срещу отбора на Уеска, когато каталунците спечелиха с минималното 1:0 благодарение на попадението на Френки де Йонг. Ако тогава Меси бе вкарал гол, то щеше да изравни рекорда си от 2016 г.

В следващите два двубоя обаче аржентинецът вдигна нивото и показа невероятната си класа. Той се разписа по два пъти за победите с 3:2 над Атлетик Билбао и с 4:0 вчера срещу тима на Гранада. Любопитно е, че именно Гранада е основна “жертва” на Меси и през 2016-а, когато той бележи първо срещу градския съперник Еспаньол по веднъж за Купата на краля и за първенство, след което вкарва хеттрик във вратата на Гранада.