Стефано Белтраме донесе труден успех на ЦСКА срещу Ботев Пловдив
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

ЦСКА-София записа първи успех в efbet Лига за сезон 2020/21, след като надигра Ботев Пловдив с 2:1 у дома в мач от втория кръг на първенството. В герой за “червените” се превърна Стефано Белтраме, който отбеляза победния гол в продължението на срещата.

ЦСКА започна силно срещата и имаше чудесен шанс да открие резултата в 5-ата минута, коато Тиаго намери Али Соу, който отправи точен удар, но вратарят на съперника Янко Георгиев се намеси чудесно. При добавката пък Енрике Рафаел стреля неточно.

В 15-ата минута домакините имаха нов шанс за гол. Али Соу получи пас в наказателното поле и се справи със Станислав Работов, след което намери Греъм Кери, който от 10-на метра прати топката в аут. В 23-ата минута тимът на ЦСКА поведе в резултата. След изпълнен пряк свободен удар от Греъм Кери се получи разбъркване в наказателното поле, като Юнус Санкаре успя най-бързо да се ориентира в ситуацията и с мощен шут не остави шансове на Янко Георгиев – 1:0.

До края на полувремето ЦСКА продължи да доминира, докато Ботев Пловдив така и не успя да създаде положение пред вратата на Густаво Бусато. Така възпитаниците на Стамен Белчев се прибраха на почивка с преднина от един гол.

Десет минути след началото на втората част Ботев Пловдив направи хубава атака. След няколко бързи подавания Маркиньос Педросо центрира в наказателното поле, където Атанас Илиев пробва задна ножица, но нападателят не отправи точен удар към вратата на Бусато.

В 60-ата минута на двубоя на “Българска армия” Ботев Пловдив стигна до изравнителния гол. Тодор Неделев изпълни корнер като Мишел Еспиноса бе над всички в наказателното поле и с глава се разписа за 1:1. В следващите минути “жълто-черните” предоставиха инициативата на “армейците”.

В 92-рата минута Стефано Белтраме донесе успеха на ЦСКА. Италианският халф се разписа от пряк свободен удар на перфектна позиция, след като отправи много силен удар и Янко Георгиев не успя да реагира – 2:1.