Стефанов: Отбор нямат в Бургас, тръгнали да взимат властта в БФС
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Ако хората от бургаско-мускатовата връзка оглавят БФС, с българския футбол е свършено", заяви президентът на Славия

Форматът в efbet Лига може да претърпи промени за новия сезон, заяви президентът на Славия и член на изпълнителния комитет на БФС –  Венцеслав Стефанов. Вчера вицепрезидентът на футболната централа Атанас Фурнаджиев обяви, че няма общо с истината тиражираната в медиите информация за увеличаване на отборите в елита до 16. „Вече три години говоря против формата на сегашния шампионат. За мен форматът с 16 отбора е най-точният за българския футбол – 30 кръга и още 6-7 срещи за Купата на България. Четох, че Фурнаджиев казва, че за новия сезон не могат да се променят нещата. Абсолютно форматът може да се промени за новия сезон. Важни са хората по регионите, а не какво казал този или онзи. В Швейцария за всяко нещо правят референдум, а ние тук – куче влачи рейс. Явно не е добре запознат човекът. На него силата му е в другия бизнес – с автомобилите“, заяви Стефанов пред Спортал.

“Нека видим отбора под ръководството на Ясен Петров в един-два мача и тогава да говорим. Смятам, че този човек има потенциал. Нека видим какво ще стане. Знаете приказката, че всеки редник носи в мешката си маршалски жезъл. Българите сме царе на отрицанието! Ако има как, ще оплюем всички. Сърбите са много различни от нас, те са шовинисти, държат на приятелството. Колкото сърби са били в Славия, никъде не съм чул някой сърбин да каже за друг сърбин, че е лош футболист. Само викат: “Кой? Тоя ли? Ооо, супер! Супер! Първа лига”. Много е верен вицът, че до българския казан в Ада няма дявол, защото който тръгне да излиза от казана, другите го хващат за краката и го дърпат надолу. Нека дадем малко време на Ясен Петров. Божидар Краев ми се струва нахално момче, на всичко отгоре – средняк. Ако е много добър, ще играе в клуба си. Добре че там е по-топло времето, иначе щеше да хване дискова херния“, каза босът на Славия във връзка с националния отбор.

„Ако хората от бургаско-мускатовата връзка оглавят БФС, с българския футбол е свършено. Отбор нямат в Бургас, тръгнали да взимат властта във футболния съюз! Черноморец сега се е засилил към Втора лига – не знаех, че това е нивото на Бургас. Носят табелата за край на колоната. Футболът в собствения си град не могат да управляват, за БФС говорят. А това е четвъртият по големина град в България. “Нефтохим” и другите бургаски предприятия и хотели къде са? Не са ли там? Да не са в Разград? Защо тогава футболът им е в това състояние? Много е лесно с чужда пита помен да правиш – зад теб да е “Нефтохим”, ти и директорите около теб да взимате по 150% премии, всеки месец да ти дават торби с пари. Тоя филм го прожектираха едно време.

Казвам истината! Ако толкова са кадърни управленци, да са направили един силен отбор, да са намерили спонсори, бизнесмени, имат добър кмет, градът цъфти отвсякъде. Значи за другите дейности в Бургас има хора, които могат да помогнат, за футболът – няма. Хората трябва да са луди да мислят, че с такива управленци могат нещо да направят. За да управляваш, трябва да дадеш собствения си пример. Какво са дали? Песента на Емил Димитров “Ако си дал” трябва да бъде пусната на всички тези. Нека да я слушат поне веднъж и да видим дали ще разберат това, което пее този голям певец. “Ако си дал”… Да я чуят, за всички ще е полезно!

Пак казвам, дайте да видим кой е дал. Който е дал, той да седне на масата. Има право да говори, само който е дал. Не ни трябват такива дето само са яли. Решенията трябва да идват от тези, които дават – Гриша Ганчев, Сираков, Кирил Домусчиев, шефовете във Враца, ТИМ във Варна, Найденов, Крушарски, хората в Ботев (Пловдив), Иван Василев и т.н. Тези хора дават. В Пирин ситуацията малко изглежда “ела ме ритни”, не се знае кой пие и кой плаща, но е хубаво, че и там се дават пари за футбол. Благоевград е може би най-футболният град в България. “Ако си дал” – това е”, добавя Венцеслав Стефанов.