Ще има ли днес България нов национален селекционер? 1
1 0
Новият наставник ще оглави тима за световните квалификации

Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз трябва днес да избере новия национален селекционер, който да заеме поста, овакантен след раздялата с Георги Дерменджиев.

На заседанието, което започва в 14.00 часа, се очаква решение кой ще води Лъвовете в започващите квалификации за световното първенство в Катар идната година. На 25 март България приема Швейцария, а само три дни по-късно – и Италия.

Според източници, близки до централата фаворити за поста са Ясен Петров и Георги Донков, но някои твърдят, че сред вариантите са още Георги Дерменджиев, чийто договор изтече още преди Нова година, а съществувала минимална възможност начело на тима да застане и Стойчо Младенов.

Доскоро смятаният за фаворит за поста – Александър Димитров, се оттегли от надпреварата.Този ход може да се смята за успех за един от кандидатите за президент на БФС – Христо Порточанов.

Бившият изявен футболен функционер и президент на бургаския Нефтохимик обвини централата, че гласеното назначение на Димитров би било услужливо полягване пред управляващата партия.