google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Щатската атлетическа комисия на Невада все още не се наема с отговорността да даде светлина кога ще разреши отново провеждането на състезания по смесени бойни изкуства или други колективни спортни мероприятия. Изпълнителният директор на комисията обясни, че все още не е ясно дали месец май ще бъде заветният момент, когато UFC отново ще се завърне на малките екрани на феновете.. поне що се отнася до Лас Вегас и териториите под юрисдикцията на въпросната комисия.

„Ще видим каква информация ще бъде оповестена във връзка с епидемията от Коронавируса и ще преценим какви действия да предприемем“, заяви изпълнителният директор на Атлетическата комисия на Невада Боб Бенет в отговор на имейл изпратен от авторитетния онлайн сайт за смесени бойни изкуства MMA Fighting.

Отговорът на Бенет идва дни, след като UFC анонсираха големи планове за организацията и обявиха, че планират три големи събития, които да се проведат през май. По предварителна информация те трябва да се проведат в главната квартира на организацията в Лас Вегас. Отговорът на комисията обаче поставя под съмнение реализирането на идеите, които Дейна Уайт съобщи с известна категоричност.

„Решението няма да бъде политическо. Ще го вземем бавно и спокойно въз основа на информацията представена от лекари“, допълва Бенет.

Съвсем скоро директорът на комисията анонсира план за провеждане на спортни мероприятия в условията на епидемията, но идеята беше блокирана от местния губернатор. Това значи, че позициите на властите в Невада относно ММА и други спортове продължават да са разнопосочни и предварителните планове в момента изглежда все още не лежат на здрава основа. В този смисъл Дейна Уайт ще се наложи да прояви пословичната си адаптивност към ситуацията и да помисли за план Б. Всъщност, Уайт вероятно вече разполага с такъв с оглед на ангажирането на частния остров, който трябваше да приюти UFC 249. Някои бойци дори обявиха, че нямат търпение да опитат вкуса на състезание, което се провежда на частен остров. Уайт призна, че този лукс струва огромна сума пари, но може би ще се окаже единствената алтернатива за провеждането на събития. Към момента всички планове на организацията изглеждат силно зависими от решението на местните власти. И няма как да е друго яче, когато Америка остава една от най-силно пострадалите държави от разпространението на Коронавируса.

Уайт изглежда твърдоглав, но едва ли някой ще рискува даването на зелена светлина за събития, ако епидемиологичната обстановка в региона не се промени през следващите седмици. В този смисъл новините около подготвяните ивенти за месец май на най-голямата ММА организация в света все още изглеждат като част от пейзажа на едно хипотетично пространство, в което решенията зависят от твърде много хора и твърде много обстоятелства. Междувременно феновете са в очакване на 9-ти май, когато е планирано едно от трите събития за месеца. В подготвената файткарта фигурират 3 шампионски двубоя, а главната битка е резервирана за атрактивните Тони Фъргюсън и Джъстин Гейджи. Ще успее ли този път Уайт да заобиколи всички онези подводни камъни, които могат да потопят намеренията му за пореден път? Краят на април или началото на май ще даде отговори на всички въпроси.