Ще успее ли Украйна да се съвземе срещу Словакия?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Украйна търси първите си точки на турнира, след като бе размазана от Румъния на старта на Евро 2024

Словакия ще опита да спечели нови три точки, когато се изправи срещу Украйна в сблъсъка от група Е на Евро 2024 в петък на Дюселдорф Арена. Словаците доста изненадващо надвиха Белгия с 1:0 в първия си мач в Германия, докато Украйна загуби с 0:3 от Румъния. За украинците това е мач от решаващо значение и те трябва да постигнат успех, за да имат шансове да се класират напред.

Украйна се насочи към финалите в Германия с големи амбиции. В отбора има играчи като вратаря на Реал Мадрид – Андрий Лунин, Олександър Зинченко от Арсенал, Михайло Мудрик от Челси и голмайстора на Ла Лига – Артьом Довбик. С подобни футболисти, тимът на Украйна влезе като фаворит в мача срещу Румъния. Но северните ни съседи разбиха украинците с 3:0 на 17 юни и сега Украйна е в трудна ситуация. Ще успее ли отборът да се съвземе след този шок на старта?

Украйна може да се радваше на над 70% притежание на топката в първия си мач на турнира, но доминацията им доведе до само два удара към вратата в сравнение с петте на съперника, което би разочаровало Сергей Ребров в първия му голям турнирен мач като селекционер. Изненадващата победа на Словакия с 1:0 над Белгия остави група Е широко отворена преди мачовете от втория кръг, но Украйна знае, че трябва да победи “соколите”, за да има реалистичен шанс да достигне до елиминациите за втори пореден турнир.

Може би “синьо-жълтите” могат да черпят вдъхновение от факта, че единствената им победа в груповата фаза на Евро 2020 се случи във втория мач, когато голове на Андрий Ярмоленко и Роман Яремчук им помогнаха да надвият Северна Македония. Украйна успя да избегне поражение в седем от предишните си осем срещи със Словакия, като има 3 победи за периода, така че би трябвало да бъде оптимистично настроена за срещата в петък.