google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Последните събития около глобалната пандемия от COVID-19 в световен мащаб объркаха плановете на редица звезди в бойните спортове. Вълната от резки промени заля и планирания за юни мач за световната титла във версия IBF между Кубрат Пулев и шампиона Антъни Джошуа. Наложените рестрикции в Америка и Европа относно превенция срещу заразата от Коронавирус в крайна сметка отмениха първата дата на двубоя, след което започнаха спекулациите В крайна сметка битката беше ситуирана за края на юли, но след това се появи информация, че сблъсъкът е отложен за неопределено време предвид неясната ситуация около вируса. Мениджърът на българина обаче изглежда все още вярва, че двубоят ще се случи и то на последната уговорена дата – 25-ти юли. Ето какво сподели Ивайло Гоцев в специално интервю за Българското национално радио:

“В постоянна връзка сме с екипа на Джошуа. Засега няма промяна в датата и мястото на провеждане на мача – Лондон. Има обаче логика в предложението на Кобрата той да се играе без публика, пък и аз не виждам как дотогава ще бъде възможно да се състои такова спортно събитие пред 70 000 зрители. Все пак има надежда ситуацията в света да се подобри през май, но имаме резервни варианти, които включват промяна на арената и промяна на града-домакин.Спортистите са хора с физическа сила и дух и наистина трябва да се помисли при какви условия те да могат да тренират на въздух, както помоли Кубрат. Защото слънцето и въздухът помагат, а и сега всичко е цъфнало навън.”

Дали Гоцев и Еди Хърн говорят на еднакъв език обаче? Щабът на Джошуа е наясно, че двубоят с българина е задължителен и ако епидемиологичната обстановка позволява, боят не може да не се случи. От друга страна професионалният бокс в световен мащаб е твърдо решен да стои настрана от организирането на двубои в случай, че ситуацията не се подобри. Самият Еди Хърн  неколкократно загатна за мач между Джошуа и Тайсън Фюри с възможност мачът с Кобрата да бъде заобиколен, ако не се състои през лятото. Всичко прелича на един объркан холивудски сценарии, в който сюжетът е на ниво завръзка, но все още нищо не е ясно. И все пак..думите на Гоцев дават светъл лъч надежда за българския бокс, че двубоят все още е в ума на Хърн и Джошуа, въпреки всички онези обстоятелства, които пряко или косвено се опитват да му попречат да се състои.