Щутгарт и Спарта Прага поделиха по точка в Шампионска лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Немският тим спечели първа точка в състезанието, докато чешкият клуб отново остана непобеден

Отборите на Щутгарт и Спарта Прага завършиха наравно 1:1 в двубой от втория кръг на Шампионска лига. И двете попадения паднаха през първото полувреме, като Енцо Мило се разписа за домакините, докато Каан Кайринен вкара за гостите от Прага.

Щутгарт спечели първа точка в състезанието, след като в първия кръг загуби гостуването на Реал Мадрид. Спарта Прага пък вече има актив от 4 точки, тъй като на старта победи Залцбург с 3:0 у дома.

Двубоят започна много добре за Щутгарт, който поведе още в 7-ата минута. Енцо Мило се разписа и се озова в прегръдките на своите съотборници. Спарта Прага обаче имаше отговор и не се примири с изоставането в резултата. Чешкият тим изравни в 32-рата минута чрез Каан Кайринен.

След почивката отборът на Щутгарт беше доста по-активен. Домакините направиха точните смени, които да раздвижат играта им. Щутгарт организира редица опасни атаки, но така и не успя да пробие защитата на съперника и в крайна сметка мачът завърши без победител при резултат 1:1.

В следващия кръг Щутгарт има трудно гостуване на Ювентус в Торино, докато Спарта Прага има още по-тежка задача – визита на Манчестър Сити.

В друга среща от турнира, френският Брест разгроми Залцбург с 4:0 на австрийска земя. Това бе втори пореден успех за Брест от началото на ШЛ и дебютантът в надпреварата оглави временното класиране с актив от шест точки.