Стоичков: Меси показа какво е да си лидер, вярвам в Куман

Стоичков: Меси показа какво е да си лидер, вярвам в Куман 1
0 0

Легендата на българския футбол Христо Стоичков коментира ситуацията около любимия си клуб Барселона, с който спечлеи редица трофеи като футболист. Камата е на мнение, че сегашния президент на каталунците Хосеп Бартомеу и неговият екип няма начин да остане на Ноу Камп след март 2021-а година. Ицо Стоичков каза още, че винаги е вярвал на Роналд Куман и сподели, че Меси е демонстрирал лидерските си качества за пореден път.

“Винаги съм вярвал на Роналд Куман. Пет години сме деляли една съблекалня, а и в днешно време с приятели. Той е много дисциплиниран и изисква постоянно. Темите за Меси и Суарес са глобални. Меси остана в клуба, въпреки че имаше желание да си тръгне, а другият вече не е в отбора. Но това е политиката до март. След март Барселона ще е с нов президент, Бартомеу няма как да остане след предстоящите избори, нито пък някой от екипа му. Не е никак приятно да се четат обвинения срещу играчи, които имат по 15 години стаж в отбора. Не е приятно, когато излизат нещата от кухнята. Меси говори веднъж, но когато го прави, ги слага на място. И сега Лионел Меси им демонстрира какво е да си лидер. Говорих с него. Решението да остане е правилно. Не смятам ,че Меси ще играе в друг клуб в Европа. Вероятно ще носи екипа на Брселона още 2-3 години, след което ще завърши кариерата си в МЛС, заяви Христо Стоичков.

В момента легендарният футболист е журналист в “Унивижън”. Той сподели, че няма намерение да се връща в друга позиция във футбола, тъй като харесва сегашната си работа.

“Имах възможността да запомня доста неща за журналистиката от Мичмана, от Коко Ексеров, от Калин Катев. Но в момента в такава телевизия е нещо съвсем различно. Съвсем друго е да работиш с картина. Когато разговарям с футболисти и ги критикувам, когато подкрепя мнението си с картина, те няма какво да кажат. Но имам удоволствието да работя с журналисти, които имат 30 години стаж, катои някои от тях са най-разпознаваемите гласове във футболните двубои.”