google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" ще се изправят срещу Манчестър Сити в изцяло английски финал в Шампионска лига

Челси победи Реал Мадрид с 2:0 на “Стамфор Бридж” и с общ резултат 3:1 се класира на финала в Шампионска лига. Попаденията за лондончани реализираха Тимо Вернер и Мейсън Маунт. Така Челси се класира по безупречен начин на финала в ШЛ и ще спори с Манчестър Сити за трофея на 29 май в Истанбул.

Двубоят започна на високи обороти, като атаките към двете врати следваха една след друга. Първата по-добра възможност за попадение бе в 11-ата минута, когато удар на Тони Кроос бе спасен от Едуар Менди. В 18-ата минута Тимо Вернер прати топката в мрежата на “белия балет”, но попадението бе отменено поради засада.

В 28-ата минута Челси организира много добра атака. Кай Хавертц получи отлично подаване и отправи техничен удар, с който прехвърли Тибо Куртоа, но топката срещна напречната греда. За щастие на “сините”, кълбото се озова в Тимо Вернер и германският нападател вкара за 1:0.

В 35-ата минута Едуар Менди направи страхотно спасяване при удар на Карим Бензема с глава и запази аванса на Челси.

Две минути преди края на първото полувреме Мейсън Маунт проби в полето на съперника и успя да си създаде ситуация, за да стреля. След удара му топката рикошира в съперникови футболисти и стигна до Вернер, който опит шут от въздуха, но топката лесна бе за Куртоа и белгиецът я улови.

В началните минути на второто полувреме възпитаниците на Томас Тухел стояха по-добре на терена. В 48-ата минута удар на Кай Хавертц срещна гредата и гостите останаха в срещата.

В 53-ата минута Мейсън Маунт пропусна да вкара второ попадение за “сините”. Малко след това Кай Хавертц се озова сам срещу вратаря на съперника, но не успя да се разпише. В 66-ата минута и Н’Голо Канте нямаше късмет да намери мрежата, за да сложи точка на спора.

Натискът на Челси ставаше все по-силен и в 73-ата минута Тиаго Силва пропусна с глава. Играта на Реал Мадрид пък въобще не се получаваше и гостите не успяваха да затруднят вратаря на съперника Едуар Менди.

В 85-ата минута Челси най-после стигна до втори гол. Н’Голо Канте изигра роля за попадението, като Кристиан Пулишич в крайна сметка намери Мейсън Маунт на отлична позиция и английският футболист не сбърка от близо за 2:0.

Така клубът от Западен Лондон ще играе за трети път във финала на турнира и ще преследва втори трофей в състезанието. Единственият триумф на Челси до момента в състезанието дойде през 2012-та година, когато бе победен Байерн Мюнхен след изпълнение на дузпи.