Суарес на сбогуване: Винаги ще съм благодарен на Барса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Луис Суарес се сбогува прочувствено с Барселона като не успя да сдържи сълзите си. Уругвайският национал, който ще заиграе в Атлетико Мадрид, даде последната си пресконференция като играч на “блаугранас”. В началото на изявлението си 33-годишният футболист се разплака, като заяви, че винаги ще е благодарен на Барселона.

“Изключително ми е трудно. На първо място, благодарен съм на клуба, който ми се довери след грешката, която допуснах преди да подпиша. Винаги ще съм благодарен. Оставям много приятели тук. Благодаря на семейството ми, което винаги ме подкрепя и изживява всичко с мен. Децата ми видяха как вкарвам голове редом до най-добрия в историята на футбола. Благодаря на феновете за цялата им любов, никога няма да ги забравя. Много благодаря и на всички в клуба. Те винаги ще имат още един фен, където и да се намират. Изживях своята мечта да бъда в най-добрия отбор и затова сега е трудно да си тръгна”, започна Суарес.

На сбогуването на Суарес в залата за пресконференции на “Камп Ноу” присъстваха петима от най-добрите му приятели в отбора – Лионел Меси, Жерар Пике, Сержи Роберто, Серхио Бускетс и Жорди Алба.

Барселона привлече Луис Суарес след Мондиал 2014, като нападателят бе лишен да играе футбол няколко месеца заради инцидента с Джорджо Киелини по време на световните финали. За шестте си години в на “Кмап Ноу”, уруваецът реализира 198 гола, с което се изкачи на трето място във вечната ранглиста на голмайсторите на каталунците. Той спечели 13 трофея с екипа на “блаугранас”, сред които 4 шампионски титли на Испания и една Шампионска лига.